Thomas de Bres
Acteur - Theatermaker - Zanger - Host - Theater van de Heelheid.

Thomas de Bres (1973) studeerde in 1995 af aan de toneelacademie Maastricht als uitvoerend toneelkunstenaar. Hij speelde langdurig bij het Utrechtse theatergezelschap De Paardenkathedraal Utrecht en bij onder meer Toneelgroep Amsterdam, Joop van den Ende Theaterproducties, Theater van het Oosten, NNT, Nationale Toneel, Opium voor het Volk, Hummelinck Stuurman, M-Lab, De Parade en Zina Platform.

Hij werkte intensief samen met Adelheid Roosen aan de Wijksafari’s Utrecht en Bijlmer. Daaruit volgend doceerde en regisseerde hij veelvuldig basisschoolkinderen in Amsterdam Zuid Oost.

Op televisie was hij onder meer te zien in televisie series als GTST, Baantjer, Bitches , Evelien, Danni Lowinski, Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam en de serie I.M.

Na meer dan twintig jaar actief te zijn geweest als full time acteur in de theaterwereld en na het spelen van veel rollen uit het klassieke wereldrepertoire, zag oprichter acteur en theatermaker Thomas de Bres de theaterwereld snel veranderen, maar bovenal de wereld erbuiten. Vanuit de wens naar verbondenheid met die buitenwereld besloot hij meer van die wereld te onderzoeken. 

Afgelopen jaren werkte de Bres, altijd vanuit zijn drama achtergrond, op heel verschillende manieren samen met heel verschillende gemeenschappen, waaronder het primair onderwijs, geloof, zorg , LGBTQI+ community en defensie.

In 2020 heeft hij Theater van de Heelheid opgericht.

Onder Curriculum vind je een uitgebreide lijst van zijn werkzaamheden als acteur en maker. 


Huidige voorstelling: Bach Luther Cellosuites. Kijk voor meer info op: www.bachluther.nl

©burobraak Thomas de Bres Joris van HaaftenHieronder een impressie van mij in beelden dwars door de jaren heen.


 

Thomas de Bres Bruscon Tanghe Theatermaker
Thomas de Bres Kenneth Herdigein Othello ZEP
Thomas de Bres Neelie! Suburbia Frans Swarttouw
Thomas de Bres Hylke van Sprundel Puck Midsummernightsdream

  

Thomas de Bres Dick Scheepbouwer Rotary Frans Smits IntentDISCLAIMER
We houden met de grootst mogelijk zorg de website bij. We doen dan ook ons uiterste best om fouten te voorkomen. Desondanks zijn we niet aansprakelijk voor schade als gevolg van of in verband met het gebruik van de informatie afkomstig van deze website. Bij fotomateriaal streven wij ernaar altijd de naam van de fotograaf te vermelden, voor zover bij ons bekend. Hier wordt momenteel aan gewerkt. Mocht de naamsvermelding bij een door u gemaakte foto ontbreken of onjuist zijn, kunt u contact met ons op nemen.  Mocht u menen rechthebbende te zijn en geen toestemming hebben gegeven voor gebruik van het materiaal op deze wijze, dan verzoeken wij u contact op te nemen. Neem bij vragen of opmerkingen over de site contact op met ons. ©TDB

 
E-mailen
Instagram
LinkedIn